Vi moderniserar tv-utbudet!

Under förra veckan gick ett utskick ut till samtliga kunder som använder Hjo Energis tv-tjänst där vi meddelade om att vi går över helt till digital utsändning från och med 1/6 2023. Vi kommer att sända ut den analoga signalen parallellt fram till och med den 19/6 2023 då vi släcker ner den analoga signalen helt. Vi förstår att detta väcker en del frågor men i de allra flesta fall innebär detta att du endast behöver göra en ny kanalsökning för att få tillgång till kanalerna.

Varför gör vi förändringen?

I takt med att dagens tv-apparater tenderar att bli större vill vi kunna erbjuda en modern tjänst i hög upplösning så att våra kunder ska få så bra kvalitet som möjligt vid sitt tv-tittande. Det marksända nätet gick över till digital utsändning redan 2007 och de större operatörerna som tillhandahåller kabel-tv gjorde liknande förändring 2020. Vi vill genom förändringen kunna tillhandahålla en lika bra tjänst till Hjoborna.

Vilka är fördelarna?

Förutom högupplöst ljud och bild får man tillgång tillgång till samtliga kanaler i vårt basutbud utan box och programkort.

Behöver du köpa ny tv nu?

I de flesta tv-apparater tillverkade efter 2008 finns det inbyggd digitalbox. Om man inte har detta i sin tv kan man köpa en extern digitalbox med stöd för standarden DVB-C.

Läs mer om förändringen på https://hjoenergi.se/digital-tv2023/